Flevostraat 2 - 1442 PZ Purmerend, Nederland

Carrousel 25 jaar

07-04-2017
't Carrousel bestaat alweer 25 jaar en dat is natuurlijk reden voor een feestje. We doen het dan meteen goed, want twee weken lang staat de school bol van allerlei feestelijke activiteiten. 

Week 1: 
We zijn gestart met een feestelijke toneelstuk waarin Kikker werd verrast met een onverwacht feest. De kinderen hebben genoten.

Groep 5 is naar het kinderparadijs geweest. Ze hebben zich daar prima vermaakt en het was te ruiken toen ze terugkwamen. De school rook de hele middag naar vuur en pannenkoeken.

Vervolgens ging groep 1-2 naar de bakkerij en hebben daar heerlijke dingen gezien, gemaakt en natuurlijk ook geproefd. Zij hebben de volgende dag zelf heerlijke koekjes gebakken.

Groep 7/8 en 6/7 gingen naar Triton om daar ook hun kookkunsten te vertonen.  Eerst zelf inkopen doen en daarna aan de slag. Ze hebben gesmuld van de zelfgemaakte wraps en ook de nasi smaakte de volgende dag voortreffelijk. Voor de juffen en meesters bleef helaas niets meer over. Donderdag hebben we alle kilootjes er met z'n allen weer afgedanst. De kinderen deden geweldig mee.

Groep 3 en 4 zijn op bezoek geweest bij toko Joyce en hebben daar een kijkje in de keuken kunnen nemen. Ze zijn ook naar de slager en de fruitwinkel  op het Wormerplein geweest. Daar hebben ze lekker veel fruit mee gekregen en de volgende dag een heerlijke fruitslalade gemaakt. We zijn tenslotte niet voor niets een gezonde school. 

Als sluitstuk van de eerste week is groep 4 nog naar Artis geweest. 
Het was een fantastische week en wat hebben we een zin in de tweede week. 

De foto's staan in het foto-album op de site in de map "Carrousel 25 jaar". De hele week door nieuwe foto's van de actviteiten. Veel plezier.

Week 2
De tweede week werd geopend met een workshop van EmmerNEmmer. In een uur werd iedereen een volledige drummer. Het klonk hard, maar wel heel mooi ritmisch. 
Hieronder de link naar een paar filmpjes:
EmmerNEmmer workshop

Op dinsdag kwam John uit Ghana ons vertellen hoe er feest werd gevierd in Afrika. Dat was een belevenis. Juf Helen mocht voor heel even zijn vrouw zijn. 


Woensdag de vossenjacht met gelukkig droog weer en 10 prachtig vermomde en goed verstopte vossen. Toch hebben alle groepen alle vossen gevonden. Knap hoor. 

Donderdag dan de slotdag met als start de Paasmaaltijd.  De oudere kinderen halen de jongere kinderen op en het is heel mooi om te zien hoe iedereen dan zijn best doet om elkaar te helpen. 't Carrousel op zijn best. 


Daarna ging onze leerlingenraad samen met juf Arianne alle taarten voor de taartenwedstrijd beoordelen en ook proeven. Ze zijn heel lang weggebleven (we kunnen wel raden waarom), maar toen ze terugkwamen was er gelukkig nog genoeg over om bij de Fancy Fair te verkopen. Ook dit onderdeel was een groot succes. Wat een prachtige en lekkere taarten. Na de fancy fair waren alle taarten op, maar gelukkig hebben we de foto's nog. Als klapper dan de fancy fair. Heel veel te doen, heel veel mensen, heel veel gezelligheid dus ........ een groot succes. 

Van bijna alle onderdelen zijn foto's gemaakt. In ons fotoalbum kunt u alles nog eens rustig terugkijken. De map "Carrousel 25 jaar". Een map om te bewaren. 

Iedereen bedankt voor de aanwezigheid en de hulp bij alle onderdelen van de afgelopen twee weken.  
Met z'n allen (kinderen, ouders, leerkrachten) hebben we er een echt Carrouselfeest van gemaakt. 


Op naar de 30 jaar !!