Flevostraat 2 - 1442 PZ Purmerend, Nederland

Nieuws uit groep 7-8

06-03-2017
Hier alle nieuwtjes en gebeurtenissen van de afgelopen week/weken
01-06-2017
Groep 8 heeft met Jeroen van de bieb uit Purmerend zelf een tekenfilmpje gemaakt. Eerst een heel draaiboek maken dan de figuren knippen en plakken en tenslotte de foto's maken met een I-pad. Het was leuk om te zien en de resultaten mogen gezien worden. 
Jullie kunnen de filmpjes bekijken onder de volgende link: 
Link naar de filmpjes

Veel plezier


21-04-201
De meivakantie staat voor de deur. Dat is voor iedereen een goed moment om even bij te komen van de afgelopen drukke periode. Druk, maar wel heel sfeervol. We hebben twee weken lang allerlei activiteiten in de klas gehad rondom het thema "feest", omdat 't Carrousel 25 jaar bestaat.  Een geslaagd thema.

Vervolgens een week met voor groep 8 de CITO-Eindtoets en voor groep 7 een week waarin ze veel zelfstandig moesten werken in de andere groepen. Zowel groep 7 als groep 8 heeft dit goed gedaan. Complimenten.
Groep 8 is ook nog bezig geweest met de verdeling van de rollen voor de musical en ook dat is prima geslaagd. Nu iedereen zijn boekje mee in de vakantie en alvast maar oefenen. Na de meivakantie gaan we er tegenaan. Het ziet er goed uit en we hebben er zin in. 

Tot slot de Koningsspelen. Deze periode lekker afsluiten in het zwembad. Het was natuurlijk heel druk met zoveel scholen, maar heel goed om te zien hoe alle kinderen rekening houden met elkaar. Goed georganiseerd, gezellig en een prima afsluiting. 

Nu voor iedereen een prettige vakantie.
Tijd genoeg om de foto's in het fotoalbum bij "algemeen" (koningsspelen en voetbal) en ook bij groep 7-8 te bekijken. 
24-03-2017
De maand maart is alweer bijna om. De zomertijd dit weekend, dus dat betekent echt lente en lentekriebels.  

We hebben in de klas bij groep 8 weer nieuwe groepjes gemaakt en gelukkig wordt er in die samenstelling ook goed gewerkt. Dat is mooi, want het werken moet niet afhankelijk zijn van degene bij wie je zit. Goed gedaan dus.
Groep 8 heeft een mooi uitje gehad naar de Purmaryn, waar we de musical van de Jan van Egmond hebben gezien. Het was een mooie voorstelling van hoog niveau. Het duurde wat lang, maar we hebben een goed voorbeeld gezien voor onze eigen musical. Daar zijn we met groep 8 ondertussen ook al aardig mee bezig. De rolverdeling moet deze week rond komen en dan kunnen we echt beginnen. De leessessies zijn leuk, de eerste liedjes voorzichtig geoefend en het ziet er goed uit. 

Groep 7 gaat deze week meedoen met een gastles over "bank voor de klas".  Deze week is de Week van het geld, dus dat komt mooi uit.

Het buitenspelen gaat de laatste weken ook steeds weer beter en gezelliger (komt door het weer, denk ik), dus dat is mooi.

De voetbaltrainingen zijn ook weer gestart zodat ieder straks helemaal fit kan verschijnen bij het voetbaltournooi. Ieder die mee doet heeft daarover de informatie gehad. 

De kinderen die meedoen met dammen (halve finale van Nederland) gaan zaterdag 8 april naar IJsselstein, waar dit tournooi wordt gespeeld. Alvast veel succes daar!

Tot slot:
In groep 7/8 is het gebruikelijk dat we in de tweede helft van het schooljaar kijken naar de Dr. Corrie show.  De onderwerpen gaan over je eigen lichaam; seksualiteit, puberteit en alles wat daarmee te maken heeft. We zijn hier een aantal weken terug mee gestart. De kinderen van groep 7A komen er dan bij zitten, zodat we dat voor beide groepen kunnen behandelen. Na een wat lacherig begin (logisch) wordt er nu met aandacht en op een goede manier naar gekeken en over gesproken.
Ook gaan we meedoen met de week van de lentekriebels. Die was eigenlijk vorige week, maar door allerlei andere drukke bezigheden die week hebben we dat even uitgesteld, zodat we daar op een goede manier aandacht aan kunnen besteden. Hierover volgt voor de groep 7 kinderen (7A en 7B) binnenkort meer informatie.

En dan tot slot voor groep 7 nog een spannende dag op 6 april. Dan is het theoretische verkeersexamen. We zijn hier in groep 7A en 7B al druk mee aan het oefenen. 
Ook hierover krijgen de kinderen deze week een brief met toelichting mee. 

Op naar de feestweek, waarin we het 25 jarig bestaan van 't Carrousel vieren. 
Hiervoor hebben we nog best veel ouderhulp nodig. Maandag volgt een brief met een intekenstrookje.  We hopen op een goede inschrijving. 

Prettige week

Meester Egbert06-03-2017
Weer een week hard gewerkt. Het werken gaat heel goed. Er wordt met de chromebooks (ondertussen hebben we er 30) goed gewerkt aan de digitale leerstof en het werken met de nieuwe taalmethode bevalt heel goed. Hoog niveau, maar het wordt goed uitgelegd en iedereen doet goed mee. 
De concentratie is goed en bij het werken houdt iedereen goed rekening met elkaar. 

We hebben de afgelopen week de definitieve adviesgesprekken gehad voor de groep 8 leerlingen. Goede gesprekken waarmee ieder nu kan gaan aanmelden bij de school van zijn/haar keuze.  Voor 15 maart moet dat afgerond zijn. 

Voor groep 7 zijn de rapportgesprekken deze week. Ik hoop op goede gesprekken. 

Ook zijn we voor groep 8 gestart met de musical. Hij heet "De achtbaan" en ik heb al veel goede ideeŽn gehoord over hoe we het kunnen gaan doen. Leuk. 

Huiswerk is er ook:
Voor donderdag 9 maart hebben we  voor groep 7 en 8 een toets van Natuur en Techniek. De kinderen hebben de samenvatting mee naar huis gehad en een lijst met begrippen die ze moeten leren. 
Ook Engels staat voor beide groepen weer op het programma.
En dat tot slot voor beide groepen begrijpend lezen. Woensdag hebben de kinderen
2 teksten meegekregen. Veel kinderen hebben die al ingeleverd. Maandag 6 maart moet iedereen dat hebben gedaan. 

De sommenfabriek: 
Als de kinderen rekenen mee hebben hoorde ik nogal eens van ouders dat ze zelf ook niet meer precies wisten hoe het moest (vooral bij groep 8). Dat kan ik me voorstellen. 
Een goede site om dit weer op te frissen en ook voor kinderen goed om te gebruiken is:
De sommenfabriek
Dat is een site met over alle rekenonderwerpen een filmpje waar een duidelijke stap voor stap uitleg wordt gegeven. Goed om te onthouden. De kinderen kennen hem ook. 

We gaan er weer tegenaan. 


06-02-2017
En zo zijn de CITO-toetsen weer voorbij voor je het weet. U kunt allen trots zijn op uw kinderen. Iedereen heeft ontzettend goed zjin best gedaan en geconcentreerd gewerkt. Wat ook goed was om te zien hoe goed iedereen dan ook rekening hield met elkaar als kinderen klaar waren met een toets. Heel stil werd dan een eigen werkje of boek gepakt en je kon zien dat er echt niet werd gestoord.  
De weektaak kwam nu dus goed van pas, want heel veel kinderen gingen verder met de weektaak als ze klaar waren. Goed om te zien. 

Nu alles nakijken en invoeren in de computer, zodat er weer mooi grafiekjes uit komen rollen. De resultaten ga ik dan eerst samen met de kinderen bespreken en vervolgens komen ze in het rapport dat 17 februari wordt meegegeven. 

Voor groep 8 natuurlijk extra spannend, omdat deze toetsen ook een deel van het schooladvies meebepalen.

De gesprekken voor de definitieve adviezen met groep 8 gaan plaatsvinden in de week van 
27 februari. Deze gesprekken duren 20 minuten, dus daarmee is deze week dan wel gevuld. De rapportgesprekken voor groep 7 vinden dan ook plaats in de week daarna. 
U krijgt hiervoor nog een intekenbriefje. 

Mariska heeft vorige week haar zwemdiploma B behaald. Van harte gefeliciteerd. Patryk en Casper gaan ook elke week trouw naar de zwemles en dat gaat, als alles goed gaat, dit jaar ook zeker lukken. 

Zaterdag 11 februari een spannende dag voor het damteam. In Heerhugowaard gaan zij 8 wedstrijden spelen en als zij bij de eerste 9 komen, dan gaan ze door voor de Nederlandse kampioenschappen.  Emma, Talitha, Kymon, Roni, Sjors en Rick heel veel succes. 
Voor Talitha een extra drukke dag want zij moet om een uur of twee weg bij het dammen om weer snel naar Purmerend te rijden. Daar gaat zij meedoen in de finale ronde van de voorleeswedstrijd in de Bieb in Purmerend.  Voor Talitha ook veel succes en we gaan het zien. 

Dan zijn ook nog de briefjes voor het voetbaltournooi uitgedeeld, dus activiteiten volop. 

Op naar een goede, gezellige week. 23-01-2017
De komende twee weken staan de CITO-toetsen op het programma. Altijd wel een beetje spannend. Ikhoop dat de kinderen zich er niet te druk voor maken. We hebben de afgelopen weken in de groep nog eens goed op de specifieke vraagstelling van de CITO-toetsen geoefend. Daar heeft iedereen goed aan meegedaan. Ook nog wat meegegeven voor thuis en veel opgaven samen besproken. Moet dus lukken. 

De vernieuwde weektaak waarmee we vorige week hebben gewerkt bevalt goed.
Ik zie bij veel kinderen meer zelfstandig werken en de tussenmomenten worden nu goed benut. De weektaak is nu niet alleen meer voor de momenten waarop je klaar bent met het gewone leswerk, maar staat ook een aantal keren per week op apart op de agenda, zodat iedereen de gelegenheid krijgt daar goed aan te werken. Voor een aantal kinderen is het natuurlijk nog even wennen, maar dat komt goed. 

We maken er met z'n allen een goede week van. 

Meester Egbert16-01-2017
De eerste schoolweek van het tweede half jaar ook alweer voorbij. We hebben het gehad over wat er dit half jaar anders zal gaan dan in het eerste half jaar. Meer zelfstandig werken  met de weektaak voor groep 7 en 8. Nog meer met de chromebooks en vooral dat we er met z'n allen een mooi half jaar van moeten maken. 
Voor groep 8 is het nu helemaal spannend met de alle activiteiten rondom de keuze voor de school voor Voortgezet Onderwijs.
"Doe je best, meer kun je niet doen", dat blijft de leus. Als je dat doet, dan kun je jezelf achteraf niets verwijten. 
Op het blog speciaal voor groep 8 alle open dagen en meeloopmiddagen op een rijtje. 
Allemaal veel succes bij de start van de tweede helft van dit schooljaar. 
12.12-2016
En dan is Sint ook alweer het land uit. Het was gezellig bij het uitpakken van alle surprises. De foto's staan in ons fotoalbum. Daar vinden jullie nu ook de foto's van de maandsluiting. Leuk om terug te kijken.
Ondertussen is de klas al in kerstsfeer. We gaan deze week flink "kerst"knutselen, zodat het er nog gezelliger uit gaat zien.
Vorige week kregen we nog het bericht van de kinderpostzegels dat de groepen 7 en 8 samen Ä1300,00 hebben opgehaald voor het goede doel. Een mooie prestatie.
Deze week op vrijdag de topotoets. De kinderen hebben allemaal een oefenblad mee naar huis gekregen. Verder deze week geen huiswerk, dus alle aandacht voor topo.
Vrijdag doen we ook de afsluitende toets van thema 1 van Aardrijkskunde, maar daarvoor hoeven de kinderen niet te leren. We doen het als "Boektoets". Dat betekent dat ze het boek erbij mogen houden en ze mogen laten zien hoe goed ze de informatie weten terug te vinden. Ook een belangrijke vaardigheid.
We gaan een gezellige week tegemoet.