Flevostraat 2 - 1442 PZ Purmerend, Nederland
Welkom allemaal op de groepspagina van groep 6/7! 

19-12-2016
Sinterklaas is het land weer uit en we zitten alweer helemaal in de kerstsfeer. De klas is mooi versierd met knutsels, de lichtjes branden allemaal en de kerstboom staat er ook weer gezellig bij. Ook hebben we vandaag allemaal hele mooie kerststukjes gemaakt. 
Morgen is het kerstdiner en gaan we met z'n allen lekker eten van alle lekkere hapjes die door de kinderen meegenomen worden. We zijn benieuwd hoe mooi jullie er morgen uit zien allemaal!

5-12-2016
Vandaag Sinterklaas gevierd. Wat een gezellige dag en wat een mooie surprises allemaal! De kinderen hadden echt hun best gedaan. Ook waren de namen bijna allemaal geheim gebleven. Dus er moest flink geraden worden wie wie had getrokken met de lootjes. De foto's van dit geweldige feest staan ook op de website dus gauw even kijken!!

25-11-2016
De lootjes zijn uitgedeeld, het maken van de surprises kan beginnen! Maandag 5 december vieren we het Sinterklaasfeest. De surprises kunnen donderdag of vrijdag, in een vuilniszak o.i.d., mee naar school worden genomen. 
We krijgen sinds vorige week op maandag, woensdag en vrijdag fruit. De kinderen mogen ook hun eigen fruit meenemen als ze dat willen, en dan het schoolfruit lekker erbij. 

4-11-2016
We hebben een drukke week achter de rug. Er moesten lampionnen gemaakt worden, rekentoetsen en Engelse woordjes worden geleerd. Ook zijn we de thema's aan het afsluiten. Dit betekent natuurlijk ook dat er dan een toets aankomt. De kinderen hebben deze week de samenvattingen meegekregen. Hier hoort ook een gedeelte topografie bij. Vrijdag 11 november krijgen ze deze toets.

14-10-2016
Deze week stond in het teken van de Kinderboekenweek, met als belangrijkste voor onze groep: het optreden! We hadden niet veel tijd om te oefenen, maar het is ontzettend leuk geworden! Binnenkort kunt u bij de foto-albums de foto's hiervan bewonderen!
Gisteravond was de disco, oftewel het boekenbal. Ook dit was zeer geslaagd, veel kinderen waren erg leuk verkleed.
Nu gaan we genieten van een, hopelijk heerlijke, vakantieweek. Kijkt nu nog even bij de nieuwsbrieven? Morgen is er in Purmerend van alles te doen vanwege de archeologiedag. Leuk!!

29-09-2016
Woensdag hebben we met de hele school de kinderboekenweek geopend. Een paar meesters en juffen speelden het sprookje "Roodkapje" na op het toneel. Het was ontzettend leuk en de kinderen hebben soms met open mond zitten kijken. 

Donderdag liepen er de hele dag 2 oude omaatjes door de school. Zij hebben voor alle kinderen een pannekoekje gebakken! Het was ontzettend lekker!

Verder zijn we druk bezig met ons optreden volgende week. We houden het in het thema van de kinderboekenweek; 'Voor altijd jong". Ouders, broertjes, zusjes en natuurlijk opa's en oma's zijn van harte uitgenodigd om hiernaar te komen kijken. Een uitnodiging volgt nog. 


30-09-2016
We zijn al weer een tijdje begonnen. Het was even wennen in een nieuwe groepssamenstelling, maar we denken dat de meeste kinderen hun draai wel hebben gevonden.

Deze week was de week van de pauzehap. We hebben verschillende lekkere dingen gegeten, zoals tomaat met
mozarella en komkommer met een lekkere dip.

Over twee weken alweer hebben wij met de klas de maandafsluiting. We moeten nog flink oefenen, maar dat komt vast helemaal goed. Alle ouders, broertjes, zusjes en opa's en oma's zijn hier natuurlijk van harte voor uitgenodigd! De tijd komt nog in de nieuwsbrief.

Met groep 6 zijn we bezig met het thema 'Nederland en het water'. We leren o.a. welke verschillende soorten dijken we hebben en waarvoor ze dienen.
Met groep 7 werken we aan het thema 'Van poolijs tot zonnebrand'. We behandelen o.a. de verschillende soorten klimaten.

Beide groepen hebben de eerste rekentoets gehad. Deze week werken we aan de herhaling, verdieping of remediŽring van de stof.