Peuterspeelzaal Overwhere

Naast onze school bevindt zich peuterspeelzaal Overwhere. Dit is een VVE-peuterspeelzaal voor kinderen van 2 tot 4 jaar. Dit betekent dat er extra aandacht wordt besteed aan de taalontwikkeling van de peuters in voorbereiding op de basisschool.
Door afstemming van thema's, activiteiten en goed overleg zorgen we voor afstemming tussen school en peuterspeelzaal. Kinderen leren op een ongedwongen manier samen te spelen en worden gestimuleerd in hun ontwikkeling. De peuterspeelzaal heeft dagelijks een vast ritme met rituelen. Dit schept rust en duidelijkheid voor de kinderen, zo is de overgang naar school minder groot. Ook raken peuters al bekend met onze school, omdat de peuterspeelzaal gebruik maakt van onze kleuter gymzaal.

Als uw kind bijna vier is kan hij/zij al eens komen kennismaken op 't Carrousel en bij de overgang naar de school wordt een 'warme overdracht' gedaan van de pedagogisch medewerker van de peuterspeelzaal naar de leerkracht van groep 1. Zij kennen uw kind immers al een tijdje en hebben dus waardevolle informatie voor de leerkrachten! Zo stroomt uw kind soepel door naar de basisschool.

Klik hier als u meer wilt weten over peuterspeelzaal Overwhere.

Ouders aan het woord

"Leerkrachten zijn erg betrokken."

Er worden veel dingen georganiseerd, waar de leerkrachten actief aan deelnemen.